Филмът Ботев вече е по българските киносалони

На 10-ти март той ще бъде показан и в Културен дом "НХК" - Бургас

Филмът "Ботев"
Филмът "Ботев"
Филмът "Ботев" е вече в българските киносалони. На 10-ти март той ще бъде показан и в Културен дом "НХК", съобщават от пресцентъра на Община Бургас. Предвидена е и среща с част от екипа и прожекция на филма.
 
Културна организация "Арт ателие" и "Дема филм" ЕООД представят филма "Ботев". Гостуват актьорите: Деян Жеков, Матей Генчев, Горан Гънчев, Рая Гънчева, Драгомир Ошавков, режисьорът, Максим Генчов и продуцентът Десислава Ковачева. Среща-разговор с медии и публика  ще започне в 18:15 часа. Началото на прожекцията е в 19:00 часа.
 
Билети се продават на каса "НХК". Редовната цена е 10 лева, за учащи и пенсионери 8 лв.
 
В ролите: Деян Жеков, Ники Илиев, Неда Спасова, Матей Генчев.Режисьор е Максим Генчев, сценарий- Максим Генчев, Десислава Ковачева, оператор- Христо Генков, художник Димитър Воденичаров, композитор- Добромир Кисьов, продуцент- Десислава Ковачева, продукция Дема филм, копродуцент БНТ.
"Ботев" показва неизвестни факти от биографията на големия поет-революционер и си поставя за цел да напомни на обществеността за величието на неговия подвиг. Режисьор на филма е Максим Генчев, а в ролята на Христо Ботев влиза актьорът Деян Жеков.
 
Информация за филма и премиерата можете да видите в фейсбук страницата: https://www.facebook.com/%D0%91%D0%9E%D0%A2%D0%95%D0%92-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC-103118437746987.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени