Филмът "Силата на кучето" с най-много номинации за "Оскар"

Друг сериозен претендент за Оскарите тази година - с общо 10 номинации е научнофантастичният "Дюн"

Кадър от филма "Силата на кучето"
Кадър от филма "Силата на кучето" Източник: Pinterest
"Силата на кучето" на новозеландската режисьорка Джейн Кемпиън, разпространяван от платформата Netflix, е най-номинираният за тазгодишните "Оскари" - 12. Лентата разказва за конфликта между двама различни по характер братя, стопанисващи ранчо в щата Монтана. Историята е разказана от нетрадиционн гледна точка и със звездното участие на Бенедикт Къмбърбач в ролята на единия брат - по-големият и див и Кирстен Дънст, която се превъплъщава в съпругата на по-спокойния брат, изигран от Джеси Племънс, пише БНР.
 
Друг сериозен претендент за Оскарите тази година - с общо 10 номинации е научнофантастичният "Дюн" на режисьора Дени Вилньов по едноименния роман на Франк Хърбърт, превърнал се в класика. Лентата ще се състезава в категорията най-добър филм, както и за най-добър дизайн на костюмите и адаптиран сценарии.
 
Сред номинираните за най-добър филм са "Белфаст" автобиографична драма на британския актьор и режисьор Кенет Брана, японският "Карай колата ми" по разказ на Харуки Мураками, римейкът на "Уестсайдска история", направен от Стивън Спилбърг, "Крал Ричард"  с Уил Смит, посветен на бащата на тенис звездите Серина и Винъс Уилямс, "Улицата на кошмарите" - филм ноар на Гиермо дел Торо и набралият сериозна скорост и интерес "Не поглеждай нагоре" - на платформата "Нетфликс" със звездното участие на Мерил Стрийп, Леонардо ди Каприо и Дженифър Лоранс.
 
Никога в историята на Оскарате в тази категория не е печелил филм на стрийминг платформа, но тази година това има всички предпоставки да се промени.
 
За приза в категорията най-добра актриса виждаме  Джесика Чъстейн за Очите на Тами Фей, Пенелопе Круз за "Паралелни Майки" и Никол Кидман Круз за "Да бъдеш Рикардо". Имената на Хавиер Бардем за същия филм, Уил Смит за "Крал Ричард" и Дензъл Уошингтън за "Трагедията на Макбет" са сред номинациите за най-добър актьор.
 
Наградите ще бъдат раздадени на 27 март в Холивуд. За първи път 2018 г. - церемонията отново ще бъде с водещ.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени