Флейтов концерт на проф. Бертен Д‘Оландер и неговите ученици

Входът е свободен, а изживяването се очаква да бъде неповторимо

Флейтов концерт в Бургас
Флейтов концерт в Бургас Източник: Община Бургас

Две поредни съботи, 21-ви и 28-ми август, в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино" ще можете да се насладите на прекрасна флейтова музика на участниците в майсторския клас на проф. Бертен Д‘Оландер от Белгия, който се провежда в Музикалното училище в Бургас. Проф. Д‘Оландер преподава класическа флейта в Университета по изкуства ЛУКА (LUCA SchoolofArts), гр. Льовен, Белгия и вече трета година провежда майсторски класове в Бургас. Участват флейтисти на възраст от 8 до 30+ години, които пристигат от различни градове в България. Има ученици от Румъния и Словакия.


На 21 август от 19.00 е концертът на 11-те участници от първа възрастова група до 16 години, а на 28 август ще слушате втората група флейтисти от Румъния, Словакия и България. И в двата концерта ще чуете маестро Д'Оландер с невероятния пиано акомпанимент на Георги Славчев.


Маестро Д’Оландер има богат опит на престижни позиции в редица класически оркестри в Белгия, Холандия и Германия. Участвал е като солираща флейта в концертни турнета в Европа, Япония, Китай, САЩ. Провокиран от идеите за иновативен подход, той е част от "Ансамбъл нова музика" (EnsembleMusiquesNouvelles), Белгия – най-стария оркестър за съвременна класическа музика в Европа. Издал е 10 собствени албума, записва с Белгийското радио свои собствени композиции, а няколко композитори дори създават произведения специално за него. Освен в Белгия, той преподава 15 години в Музикалния университет в Кьолн, Германия. Сега предимно пътува по света, за да изнася концерти и провежда обучения на ученици и студенти.

 

Входът е свободен, а изживяването се очаква да бъде неповторимо.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени