Хитовият спектакъл "Цар Лъв" гостува на Пловдив

В постановката отново се третират вечните теми за любовта и приятелството, познати ни и от едноименния анимационен филм

Обложка Цар Лъв
Обложка Цар Лъв Източник: БНР

Хитовият спектакъл "Цар Лъв" гостува на Пловдив. Мюзикълът е мащабна продукция на Държавна опера Варна и ще се играе на сцената на Античния театър от 21 часа. Режисьор е Петко Бонев. В него има 16 главни роли. Актьорите са подбрани след обстоен кастинг, а за всяка роля са кандидатствали 5-6 души.

 

Диригент е Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюмите са на Ася Стоименова, сценично движение и пластика Анна Пампулова, 3D mapping Лора Руневска. Премиерата на постановката беше във Варна преди два дни, съобщава БНР.


"През декември направихме един голям кастинг. На него се явиха 70 души и трябваше да изберем по един за всяка от тези 16 роли. Много голяма конкуренция. Спряхме се на най-добрите, на най-талантливите, на най-красивите и на най-даровитите. В тези премиерни спектакли имаме два състава, които се сменят. Ще имаме и резервен състав", това заяви Петко Бонев, режисьор на постановката. Той работи четвърта година с Държавна опера-Варна, а до момента са направени четири мюзикъли.


"Провокира ме това, че в момента "Цар Лъв" е най-хитовия мюзикъл в момента, с най-много награди и печалби, който в момента върви по света. Това ме провокира да го направим и в България, защото не беше правен тук. Правим го с една особена форма – наричаме го концертен спектакъл с костюми, но това е цялостен спектакъл с всички необходими части на едно музикално-сценично произведение", обясни Бонев. В постановката отново се третират вечните теми за любовта и приятелството, познати ни и от едноименния анимационен филм.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени