Излиза специално издание на последната автобиография на Татяна Лолова

Автобиографичната книга "Дневници и делници" е с вложен авторски шарж на Татяна Лолова, рисуван от самата нея

Автобиография на Татяна Лолова
Автобиография на Татяна Лолова Източник: БНР

В памет на Татяна Лолова излиза специално издание на последната и автобиографична книга "Дневници и делници". Тя е с вложен авторски шарж на Татяна Лолова, рисуван от самата нея с дата 19 март 1988 г. Книгата е под редакцията на Георги Тошев, съобщава БНР.


"Аз мисля, че за личности като Татяна Лолова винаги ще се говори тук и сега и колкото и да е клиширано - миналото време не и приляга, защото съдбата и професионалният ми път ме е срещал и ме среща с много изключително талантливи световни личности - артисти, музиканти, писатели, поети, но има една Татяна Лолова и нейната неистовост да живее тук и сега, винаги да гледа напред и да иска да работи, да работи до последно, са удивителни в една толкова успешна и продължаваща във времето кариера - повече от 60 години", разказва Георги Тошев.  По думите му книгата е замислена като терапия, след като Татяна Лолова губи съпруга си Светослав Светославов - Славето, през 2018 г.


"Таня осиротя. 56 години живот с един човек и накрая пустота - колкото и да се подготвяш за тази раздяла, това беше невъзможната раздяла", коментира журналистът. Тогава - разказва той, намира една кутия за обувки, пълна с бележки, описващи срещите и разговорите и с нейни забележителни колеги-артисти. След това открива и тетрадки, в които тя е водила дневници през 50-те и 60-те години - в началото на нейната кариера. Това се оказва благодатен материал, на основата на който е построена книгата.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени