Калин Вельов: Хора от нашия сектор трябва да бъдат в политиката

"Не мисля, че Слави Трифонов ще бъде готов да поеме тази отговорност да бъде премиер", сподели Вельов

Калин Вельов
Калин Вельов

"Уча се в движение на много неща. Като амбициозен човек, постоянно си поставям нови върхове. Предстоят ми такива в социалния и политическия живот", заяви пред NOVA музикантът Калин Вельов, който е и бивш депутат от ГЕРБ. Според него участието му в политиката има социална кауза, защото е представял хора от неговия сектор. От ръководството на ГЕРБ зависело дали Вельов ще бъде отново в листите, но той е дал ясна заявка и смята, че може да бъде полезен.

 

"За мен е важно хора от нашия сектор да участват в политиката. Това от дълги години го говорим на събрания. Бъдещето ще покаже как ще се развият нещата. Аз показах, че мога да се отдам на тази кауза. Направих много срещи с хиляди хора", подчерта музикантът. Вельов сподели, че е в добри отношения с колегите си от "Ку-ку бенд". "От известно време не съм се виждал с колегите от Ку-Ку бенд, но по принцип се виждаме с музикантите и обменяме творчески идеи. Разделихме се през 2008 г., защото аз отидох да уча в Холандия". Калин Вельов е на мнение, че Слави Трифонов няма да се кандидатира за премиер, а ще излъчи експертно лице, ако попадне в такава ситуация.

 

"Не мисля, че Слави Трифонов ще бъде готов да поеме тази отговорност да бъде премиер. Тяхната партия много бързо разбра, че всеки, който навлезе в политиката много бързо трябва да е готов не само да носи отговорност, но и да поема съответно политически удари. По-скоро мисля, че биха излъчили експерт. Той е лицето на партията. Мисля, че когато навлизаш в политиката трябва да бъдеш готов диалог, разговори, отворен за компромиси, защото политиката е среда на възможното. Ние навлязохме в една силна центрофуга, която ако няма диалог, скоро няма да излезем“, коментира той.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени