Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго ще бъде предаван на живо по цял свят

Йончева и Пласидо Доминго ще изпълнят арии и дуети от прочути опери под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров

Соня Йончева и Пласидо Доминго
Соня Йончева и Пласидо Доминго Източник: sofiaphilharmonic.com

Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго, който ще е на 31 август пред храм-паметника "Св. Александър Невски", ще бъде предаван на живо по цял свят. Билети ще се продават от утре, а във вторник в градската градина пред Народния театър ще бъде открита изложба с фотографии, показващи изявите на Соня Йончева на големите световни сцени през годините, пише БНР.


"Гала в София" е озаглавен концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго в последния ден на август в центъра на столицата. Стрийминг излъчването ще се случи на специално създаден за целта сайт. Поради големия интерес към събитието запис ще бъде достъпен и след концерта, а цената и за двете е 39 лева. 12 камери и 1 дрон ще подсигурят излъчването. Отделно преди дни бяха пуснати и допълнителни билети за тези, които искат да са на площада. Пропуските започват от 60 и стигат до 250 лева.


Точно в 8 часа вечерта на специално изградена сцена пред храм-паметника "Александър Невски" под открито небе ще излязат Соня Йончева и Пласидо Доминго, а за поканата към световноизвестния тенор разказва Атанас Маев, представител на мениджърския екип на българското сопрано:


"Самата покана идвайки от Соня към него беше много положителна заявка за уважението, партньорството за времето, в което те са имали възможност да бъдат, както  на сцената, но и в самото начало на кариерата на Соня и нейният успех беше самият Пласидо Доминго, тя спечелвайки "Опералия", така че това е един вид завръщане със своя тогавашен ментор и сегашен партньор на най-емблематичното място в България".


Йончева и Пласидо Доминго ще изпълнят арии и дуети от прочути опери под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени