КТК "Ченгене скеле" спечели една от Българските Архитектурни Награди’21

Добрата концептуална и архитектурна връзка на етнографските къщи и селището е основният мотив на журито за връчване на отличието, което е първо за комплекса

КТК "Ченгене скеле"
КТК "Ченгене скеле" Източник: Община Бургас
Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле" спечели една от Българските Архитектурни Награди’21, съобщават от Община Бургас. Тя е за атрактивните сгради с етнографските експозиции. Журито отличи със специален приз проекта, възложен от Община Бургас и сътворен от архитектурно студио "Мото", а автор на дизайна на музейните експозиции е известният бургаски творец Венелин Шурелов. Изпълнител на строителството е "Планекс инфраструктура" ЕООД.
 
Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле" е ново публично пространство, разположено в непосредствена близост до едноименното рибарско селище. Той отвори врати през лятото на тази година и само за няколко месеца се превърна в една от най-търсените дестинации за жителите и гостите на Бургас. Там има какво да разгледате, какво да хапнете, какво да научите. Как се стига дотам и какви събития предстоят в комплекса, както и друга полезна информация, можете да откриете тук: https://www.facebook.com/chengeneskele/.
 
Именно добрата концептуална и архитектурна връзка на етнографските къщи и селището е основният мотив на журито за връчване на отличието, което е първо за комплекса, откакто беше изграден и въведен в експлоатация преди няколко месеца.

Още от "Култура"

Интерактивен гид ще посреща и развежда гостите в дома на Яворов

Посетителите ще бъдат посрещани от сензорен дисплей, който ще осигурява бърза навигация и оптимална визуализация на текстове и картини, като е дадена възможност за избор между английския и български

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени