Летящ старт за новия филм с Джеймс Бонд "Смъртта може да почака" във Великобритания

Това е дългоочакваният 25-и филм от поредицата

Летящ старт за новия филм за приключенията на Бонд във Великобритания
Летящ старт за новия филм за приключенията на Бонд във Великобритания Източник: Facebook/James Bond 007

Най-новият филм за приключенията на Джеймс Бонд "Смъртта може да почака", който от днес е на екран във Великобритания, отбеляза летящ старт с възторжени отзиви от критиката и рекордни предварителни заявки, предаде Франс прес.

 

Дългоочакваният 25-и филм от поредицата, чието излизане беше отлагано нееднократно през последните 18 месеца, може да даде така необходимия тласък за киносалоните, засегнати от поредица от затваряния заради коронавирусната пандемия.

 

От веригата киносалони "Одеон" съобщават, че са продали над 175 000 билета за филма в рамките на двете седмици след пускането им в продажба. Около 40 процента от билетите са закупени от хора, които се завръщат в киносалоните за първи път от началото на пандемията, а една трета - от любители на киното над 46-годишна възраст. Цифрите свидетелстват за трайната популярност на любимия на всички шпионин.

 

Киносалони "Вю" се отчитат с над 270 000 предварително продадени билета и очакват филмът, в който актьорът Даниъл Крейг за пети и последен път изпълнява ролята на агент 007, да постигне най-голям касов успех в страната след "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър", излязъл на екран през декември 2019 г.

 

 

Освен този комерсиален успех, "Смъртта може да почака" получи и възторжени отзиви след премиерната си прожекция в "Роял Албърт хол" в Лондон на 28 септември, на която присъстваха знаменитости и кралски особи.

 

"Филмът е от добър по-добър. Великолепен е", пише възторжено в. "Таймс", приветствайки "затрогващото изобразяване на един застаряващ герой".

 

"Този филм показва, че франчайзът за Джеймс Бонд все още може да изненада феновете", отбелязва в. "Гардиън".

 

Таблоидът "Сън" е очарован от "грандиозните" каскади във филма и в частност от сцена с мотор в Италия, която зрителят ще гледа "покривайки очите си, опиянен от страх".

 

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени