Лиъм Галахър обяви, че догодина ще изнесе най-големия си соло концерт

Освен това той подготвя нов самостоятелен албум, който ще бъде издаден в края на май

Лиъм Галахър
Лиъм Галахър Източник: Pixabay

Бившият фронтмен на групата "Оейзис" Лиъм Галахър обяви, че догодина ще изнесе най-големия си концерт като солов изпълнител, предаде Ройтерс. Това ще стане през юни в емблематичния Небуърт парк, северно от Лондон. Изявата ще се състои четвърт век, след като група "Оейзис" направи два исторически концерта пред 250 хиляди души.

 

"Изключително съм развълнуван да съобщя, че на 4 юни 2022 г. ще свиря в Небуърт парк. Ще бъде библейско," се казва в съобщението. Предстоящият концерт е описан като "най-голямото шоу в соловата кариера на Лиъм досега". На сцената заедно с него ще се появят също певецът Майкъл Киванука, както и групите "Касейбиън", "Гоут гърлс" и "Фет уайт фемили".

 

Освен това той подготвя нов самостоятелен албум, който ще бъде издаден в края на май. Тавата ще се казва "C'MON YOU KNOW". Лиъм заедно с брат си Ноел бяха в основата на създадената през 1991 г. група "Оейзис", станала известна с хитовете си "Wonderwall" и "Don't Look Back in Anger".

 

Двамата обаче се скараха, което доведе до разпада на формацията през 2009 г. Лиъм Галахър се изяви това лято на няколко музикални фестивала във Великобритания. 

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени