Младата звезда на френското кино Гаспар Улие загина при инцидент със ски

Нашето кино загуби огромен талант, изпълнен с много чар и енергия, написа в Туитър френският министър на финансите Бруно льо Мер

Гаспар Улие
Гаспар Улие Източник: Instagram

37-годишният френски актьор Гаспар Улие, добил световна популярност с ролята си на Ив Сен Лоран в биографичния филм от 2014 г., посветен на живота на легендарния дизайнер, е починал по-рано днес. Семейството на актьора потвърди тъжната вест с официално изявление, в което разкри, че той е издъхнал при трагичен ски инцидент, случил се вчера на една от пистите в западната част на Алпите.

 

Според информация, разпространена в чуждестранната преса, младият артист е получил тежко нараняване на главата, вследствие на сблъсък. Той е бил транспортиран с хеликоптер до най-близката болница, намираща се в град Гренобъл, където е починал. Медиите посочват още, че през последните дни планинските спасителни служби в района на Савоя получават множество сигнали за нещастни случаи заради твърдия сняг и заледените склонове, по които се спускат любителите на зимните спортове. Именно там при злополука в събота бе отнет живота на 5-годишно момиче, пометено от мъж, който не успял да спре навреме.

 

"Нашето кино загуби огромен талант, изпълнен с много чар и енергия", написа преди часове френският министър на финансите Бруно льо Мер в личния си акаунт в Twitter.

 

Уилие бе една от най-ярките звезди на своето поколение, наредила се до утвърдените имена в индустрията. Дебюта си на големия екран направи с лентата "Мисия: Бодигард", чиято премиера бе през 1997 г., след което участва в успешните продукции "Псевдоним" от 1999 г. и "Братството на вълците" от 2001 г. Международното внимание обаче привлече към себе си с "Корените на злото", в който през 2007 г. се превъплъти в младия Ханибал Лектър, чийто по-зрял образ бе пресъздаден от Антъни Хопкинс. През март тази годна се очаква да започне излъчването на новия сериал от вселената на Marvel "Moon Knight", главната роля в който изпълнява той.

 

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени