Младежи от цяла България участваха в литературен конкурс на тема "Когато утре стане днес"

На първо място в категория поезия е отличен Желязко Михайлов на 16 г. от гр. Генерал Тошево

Поезия
Поезия Източник: Фейсбук

Приключи VIII национален литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш"!- 2021г., на тема "Когато утре стане днес". Конкурсът е организиран от Фондация "Шанс за децата и природата на България".

 

Със свои творби се включиха 72 младежи от над 40 населени места в страната. Авторитетното жури с председател известния български писател Милен Хальов излъчи финалистите в двете категории.

 

В категория разказ на първо място се класира Мелани Шакири, на 17 г. от гр. Перник. Вторият финалист е Мария Христова на 17 г. от гр. София, а почетното трето място заема Славея Семова, 19 г. от гр. Горна Оряховица.

 

На първо място в категория поезия е отличен Желязко Михайлов на 16 г. от гр. Генерал Тошево. На второ място се класира Асена Христова, 18 г., гр. Благоевград, а третият финалист е Мария Стефанова, 17 г., гр. Благоевград.  

 

Тазгодишната тема "Когато утре стане днес" предизвика пишещите млади хора в България да споделят своите виждания, мечти, желания и стремежи, свързани с едно по-добро "утре".

 

Положителни емоции, копнежи за един по-добър свят, загриженост за случващото се около нас и ангажираност в различни добротворчеста се преплитат и усещат в повечето от творбите.

 

"Когато утре вече стане днес и времето напусне твоя свят,

с усмивка на лицето ще речеш:

"И хиляди беди не ще ме спрат" -  Желязко Михайлов, на 16 г. от гр. Генерал Тошево, първо място в категория поезия.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени