Моноспектакълът "Ива е онлайн" гостува на Бургас на 16 март

Спектъкълът е с три номинации "ИКАР" 2022

"Ива е онлайн"
"Ива е онлайн" Източник: Община Бургас
След успеха на представлението "Приятно ми е, Ива!", удостоен с множество награди, актрисата Ива Тодорова и режисьорът Стоян Радев отправят към публиката нова покана за среща. Зрителите в Бургас ще имат удоволствието да се посмеят с премиерния моноспектакъл "Ива е онлайн" на 16 март, сряда, от 19 часа в Културният дом на НХК, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.
 
Авторският спектакъл на Ива Тодорова е номиниран от Съюза на артистите в трите най-важни категории на театралните награди "ИКАР" 2022 - за главна женска роля, за текст и за режисурата на Стоян Радев.
 
Героинята отново е сама на сцената, в свят, изпълнен с истории, спомени, трагични и комични ситуации. Дигитален и реален свят, от който зрителят не желае да си тръгва, защото го усеща уютен, абсурден или взривно смешен като собствения си живот.
 
"Аз пиша трагедии, а хората се смеят . Интернета само ни дава. Всичко ни дава. Нищо не ни отнема. Освен живота" - казва Ива в едно интервю.
 
Нейните спектакли не могат да се разказват, това са представления за всичко. Този път темата е любовта, но дали любовта може да бъде тема на представление, дали отново остава недосегаем, необясним светлинен миг, или е непрестанна ежедневна грижа за другия, себе си и света?
 
Героинята е същата, но тук тя се разкрива в нова светлина. Светлината, която излъчва екрана на един лаптоп. И без значение дали сте гледали първата й пиеса, вие ще попаднете в нейните истории, толкова близки до всеки един от нас, но и толкова лични, толкова различни. Ива и тук е смешна и тъжна, че има несравним усет за музиката на думите, своите и тези на хората, които обитават душата и. А историите на моменти потъват в сянка, а в други – блестят с хумор и лиризъм.
 
"Ива е онлайн" е спектакъл свързан с новите технологии, но също и пиеса за останалите бъркотии в живота на човека. Една пиеса, изпълнена с любов. Онлайн. На сцената! Билетите на каса на Часовника.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени