Музикалният театър в София открива новия сезон

На сцената ще прозвучат откъси от филмови мюзикъли и едни от най-големите хитове на Елтън Джон, Кристина Агилера, Шер, Ванеса Паради

Оперетно вариете
Оперетно вариете Източник: Музикален театър
Музикалният театър в София открива новия сезон с оперетно вариете от 19 часа. "Предай нататък - подари мечта" е мотото на спектакъла, а публиката ще може да танцува с артистите.
 
На сцената ще прозвучат откъси от филмови мюзикъли и едни от най-големите хитове на Елтън Джон, Кристина Агилера, Шер, Ванеса Паради в съпровод на оркестъра на музикалния театър с диригент Людмил Горчев, пише БНР. Оперетни ще са част от танцовите номера, сред които канкан, валс и чардаш. Във вариететната програма ще има още фокуси и акробатика.
 
От музикалния театър приканват публиката да си носи удобни обувки, защото накрая всички артисти и балетът ще слязат при зрителите, за да танцуват заедно световният хит "Йерусалема", превърнал се в послание на надеждата във време на пандемия.
 
Първата премиера за сезона в музикалния театър ще бъде на 30 и 31 октомври. Тя е на българския мюзикъл "Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" и сонетите на Шекспир.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени