"Нетфликс" (Netflix) преустановява работа на територията на Русия заради войната в Украйна

Китайското видеоприложение ТикТок съобщи също, че спира живите предавания и качването на видеа на платформата си в Русия

Нетфликс
Нетфликс Източник: Zonanews

"Нетфликс" (Netflix) преустановява работа на територията на Русия заради войната в Украйна, съобщиха американските медии. "Предвид обстоятелствата взехме решение да спрем нашата дейност в Русия", каза представител на компанията пред списание "Върайъти".

 

Служителят на "Нетфликс" поясни, че решението е било взето на фона на обострянето на ситуацията в Украйна. Стрийминг компанията последва примера на редица западни компании, които се изнесоха от Русия заради военната агресия в Украйна.

 

Китайското видеоприложение ТикТок съобщи също, че спира живите предавания и качването на видеа на платформата си в Русия, докато проучва последиците от нов медиен закон, който беше подписан в петък от президента Владимир Путин.

 

"Нямаме друг избор освен да спрем живите предавания и (качването на) ново съдържание в нашата видеоуслуга, докато преглеждаме последиците за безопасността от този закон", написаха от ТикТок в Туитър.

 

Компанията уточни, че функцията за размяна на съобщения в приложението няма да бъде засегната от решението. Правителството на САЩ осъди в събота новия руски закон, който предвижда присъди до 15 години затвор за разпространяване на новини, които Кремъл смята за фалшиви.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени