Новият албум на Адел счупи рекорд на АББА по продажби

За 6 дни вече са продадени 219 хиляди копия

Адел
Адел Източник: Pinterest

Новият албум на Адел "30" счупи рекорд на АББА за най-купувана продукция при дебюта си на пазара във Великобритания.

 

От Billboard казват, че албумът на Адел се е продал в повече от 500 хил. копия за трите дни, докато този на Суифт - от 462 хил. Очаква се тази седмица 30 да дебютира директно на първото място в класацията на Billboard. Адел подобри постижението на завърналата се на музикалната сцена след четири десетилетия легендарна шведска група АББА. От нейния нов албум "Voyage", който излезе на пазара в началото на месеца, са продадени 204 хиляди бройки.

 

Spotify са променили една от настройките си по желание на Адел. Вече няма как да ползваме бутона shuffle, който размества последователността на парчетата, когато слушаме цял албум. Адел е искала тази промяна, защото "нашето изкуство разказва история и нашите истории трябва да се слушат така, както ние възнамеряваме".

 

Официалната компания, която следи продажбите и съставя музикалните класации във Великобритания, използва термина "покупка" за произведения, придобити на физически носител, за платени изтегляния или слушане чрез стрийминг услуги. Всеки сто възпроизвеждания на песен се смятат за едно закупуване на сингъла, а всеки хиляда - за придобиване на албум.

 

Продукцията "30", която Адел пусна след шестгодишна пауза, е на път да оглави британските музикални класации. Това ще е четвъртият албум на изпълнителката, достигнал челните места в чартовете.

Още от "Култура"

Последни новини

Най-четени