Осъдиха авторката на "Как да убиеш съпруга си" за убийството на собствения й мъж

Прокурорите обявиха пред съдебните заседатели, че Нанси Брофи била мотивирана от финансови проблеми

Нанси Крамптън Брофи
Нанси Крамптън Брофи Източник: AP

Авторката на есе със заглавие "Как да убиеш съпруга си" застреляла собствения си мъж преди четири години. Съд в Портланд осъди 71-годишната писателката на любовни романи Нанси Крамптън Брофи за убийството на съпруга ѝ - главния готвач Даниел Брофи, предаде Асошиейтед прес. 63-годишният Брофи беше застрелян на 2 юни 2018 г., докато се подготвя за работа в Орегонския кулинарен институт в Югозападен Портланд.

 

Прокурорите обявиха пред съдебните заседатели, че Нанси Брофи била мотивирана от финансови проблеми. Тя заяви от своя страна по време на процеса, че няма причина да убива съпруга си и че финансовите им проблеми до голяма степен са били решени чрез осребряване на част от пенсионните ѝ спестявания.

 

Оказало се обаче, че писателката притежава същата марка и модел пистолет, използван за убийството на съпруга ѝ. Кадри от улични камери пък показват, че била в района на института по време на убийството.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени