Откриха "Алея на книгата" в столицата до 12-ти септември

Тази година "Алея на книгата" – София ще се проведе под мотото "9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация"

"Алея на книгата" в София
"Алея на книгата" в София Източник: Булфото

Над 120 от водещите български издателства и книготърговци представят свои нови и подбрани заглавия в 47 шатри между 6 и 12 септември по време на "Алея на книгата" в София, предават Novini.bg.


Най-голямото книжно изложение у нас, организирано от Асоциация "Българска книга", разположи традиционните шатри на пешеходната част на бул. "Витоша" и в парковото пространство пред НДК.


Тази година "Алея на книгата" – София ще се проведе под мотото "9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация". Всички посетители ще получат листовки с информация за кампанията и защо е важно да бъде запазена намалената ставка на ДДС върху книгите, която беше въведена като временна мярка на 1 юли 2020 г. със срок до края на 2021 г.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени