Откриха мъртъв актьора Ангел Генов в Лондон

Ангел Генов е син на известни актьори - Нели Монеджикова и Антоний Генов

Ангел Генов
Ангел Генов

Актьорът Ангел Генов почина при неясни обстоятелства в Лондон, съобщи сайтът "Площад Славейков. 43-годишният актьор е бил открит мъртъв в апартамента си в Лондон, преди около седмица. Генов не отговарял на телефона си две дни, което станало причина приятелите му да разбият вратата на жилището, в което живеел актьорът. 

 

В понеделник се очаква да бъде извършен обстоен медицински анализ на тялото, за да се установи причината за смъртта на Ангел Генов, обяви посланикът ни в Лондон - Марин Райков. 

 

Ангел Генов е син на известни актьори - Нели Монеджикова, позната от сериала на NOVA "All inclusive" и Антоний Генов (1950 – 2006), които ще помним с ролята на Панайот Волов във филма "Записки по българските въстания".

Генов завършва НАТФИЗ "Кр. Сарафов" през 2002 г.в класа на проф. Надежда Сейкова, специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър".

 

От 2009 г. е в трупата на Театър "Българска армия". Носител е наградата "Икар". Играе на сцената на Театър "Българска армия", докато заминава за Лондон, за да постъпи в актьорската школа "MetFilm School". Посещавал е също Международна лятна театрална школа в Москва с художествен ръководител Александър Калягин.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени