Почина актьорът и носител на "Оскар" Уилям Хърт

Почитателите на Уилям Хърт го помнят и като генерал Тадиъс Рос във филма "Невероятният Хълк" от 2008 г.

Уилям Хърт
Уилям Хърт Източник: Pinterest
Актьорът и носител на "Оскар" Уилям Хърт, известен с ролите си в "Новинарски блок", "Телесна топлина", "Голямото замръзване" и "Деца, забравени от бога", е починал на 71-годишна възраст, предаде БТА.
 
За кончината на актьора седмица преди 72-ия му рожден ден първи е съобщил сайтът Дедлайн.
 
В направеното от сина му Уил Хърт изявление се посочва, че актьорът е починал мирно от естествени причини, заобиколен от семейството си.
 
Хърт разкри през 2018 г., че е бил диагностициран с рак на простатата в терминален стадий, който се е разпространил в костите. По това време той казва, че алтернативна химиотерапия е спасила живота му.
 
След екранния си дебют през 1980 г. в "Променени състояния" по сценарий на Пади Чайефски в ролята на психопатолог, който изучава шизофренията и експериментира със сензорна депривация, Хърт - възпитаник на прочутата школа "Джулиард" в Ню Йорк, бързо се превръща в един от водещите актьори през 80-те години на миналия век. 
 
През този период Уилям Хърт е номиниран три пъти за "Оскар". Печели наградата на американската киноакадемия за ролята си в "Целувката на жената-паяк" (1985). Четвъртата му и последна номинация за "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля е за филма "История на насилието", излязъл на екран през 2005 г. 
 
Почитателите на Уилям Хърт го помнят и като генерал Тадиъс Рос във филма "Невероятният Хълк" от 2008 г. Актьорът изпълнява ролята и в други продукции по комиксите на "Марвел" като "Първият отмъстител: Войната на героите", "Отмъстителите: Краят" и "Черната вдовица".

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени