Почина известният български илюзионист Астор

Напоследък илюзионистът е имал здравословни проблеми

Илюзионистът Астор
Илюзионистът Астор Източник: Личен архив на илюзиониста Астор

Известният български илюзионист Астор е починал. Това съобщи в своя профил в социалната мрежа Facebook Игор Марковски. "... за съжаление това не е поредната илюзия на АСТОР... Сбогом, Астор!", написа Марковски, който бе близък приятел с Астор. Напоследък илюзионистът е имал здравословни проблеми.

 

Антраник Шаварш Арабаджиян, както е истинското име на Астор, е роден на 18 ноември 1943 г. в град Шумен. Той е единственият илюзионист в Европа, който е награден със "Златния Оскар" от Международното братство на маговете през 1981 г. Също така е собственик на магичен театър "Астор", където се намира и къщата на мистер Сенко. В кариерата си е направил над 16 000 представления по целия свят.

 

Астор е носител на наградата "Икар" на Съюза на артистите в България в категорията "Вариететно изкуство", за атрактивност и оригиналност на илюзионен номер "Али Баба" (2008).

 

Zonanews.bg изказва съболезнования на близките и приятелите на Астор. Поклон пред паметта му!

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени