Почина носителката на Оскар Олимпия Дукакис

Нейният братовчед Майкъл Дукакис, бивш губернатор на щата, се кандидатира за президент през 1988 г. от Демократическата партия, но е победен от Джордж Буш-старши

Олимпия Дукакис
Олимпия Дукакис Източник: Twitter

89-годишната актриса, режисьор и носител на Оскар Олимпия Дукакис е починала на 1 май в дома си в Манхатън, Ню Йорк, съобщи Ройтерс. Дукакис има дългогодишна кариера в театъра и киното. Печели наградата на Американската филмова академия през 1988 г. за поддържаща роля във филма "Лунатици", където играе с Шер. Дукакис е от гръцки произход. Родена е на 20 юни 1931 г. в Масачузетс.

Нейният братовчед Майкъл Дукакис, бивш губернатор на щата, се кандидатира за президент през 1988 г. от Демократическата партия, но е победен от Джордж Буш-старши.

Още от "Култура"

Представителна изложба по повод 100 години на каменоделната гимназия в Кунино беше открита в Мездра

Експозицията включва 8 скулптурни творби от мрамор, варовик, пясъчник и технически камък, дело на бивши и настоящи възпитаници на учебното заведение

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени