Поетичният елит на Бургас ще се срещне в Библиотеката на 11 април

Специално внимание ще се обърне на творчеството на най-лиричния български поет Пейо Яворов

Библиотеката
Библиотеката Източник: Община Бургас

Изкуството на поезията ще срещне четящите и пишещи творци на Бургас, и ще даде брилянтен завършек на първата седмица от поредицата събития в новата Библиотека. Поетичният елит на Бургас ще посрещне своята публика на 11 април (неделя) от 18.30 часа в залата на 2-ия етаж, съобщават от местната администрация.


Най-новата културна сцена ще събере утвърдени и обичани имена, познати с поезията и отношението си към литературата. Сред тях са Роза Боянова, Елка Василева, Елка Стоянова, д-р Лорис Мануелян, Диана Саватева - зам.-кмет по „Култура” в Община Бургас, Наталия Димитрова, Константин Корадов, Светла Гунчева, Росен Друмев, Милка Стоянова, Мина Кръстева, Татяна Йотова. Бардът Живка Иванова също ще отправи своя лиричен поздрав към колеги и приятели.


Авторите ще споделят вдъхновения и прозрения от личното си творчество, а специално внимание ще се обърне на творчеството на най-лиричния български поет Пейо Яворов.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени