Премиера на "Репетиция от грешки" в университетския театър на НБУ

В спектакъла участват студенти втори курс на бакалавърската програма "Театър"

Премиера на Репетиция от грешки в университетския театър на НБУ
Премиера на Репетиция от грешки в университетския театър на НБУ Източник: НБУ
Режисьорката Десислава Шпатова поставя премиерно днес "Репетиция от грешки" в университетския театър на Нов български университет. Спектакълът е по пиесата на Уилям Шекспир "Комедия от грешки" и в него участват студенти втори курс на бакалавърската програма "Театър". Десислава Шпатова  ще въведе зрителите във фарсовия процес на репетициите на спектакъла "Комедия от грешки" на Шекспир от екип млади артисти, водени от начинаещ режисьор. Ще станем свидетели на скрития за публиката репетиционен процес, пълен с недоразумения, типични театрални конфликти и поведенчески клишета, през които реалност и фикция се смесват в невероятна комедия.

 

"Комедия от грешки" е едно от най-ранните драматургични произведения на Шекспир, написано през 1592 г., чийто централен сюжет е сгрешената идентичност на героите и последствията от нея. Шекспир разработва тази тема в различни варианти и в следващите си комедии, като въпросът "Кой съм аз?" се превръща в смислообразуващ. Шекспировите пиеси се рекламирали по много интересен начин. Цветово кодирани флагове, сложени пред театъра съобщавали за жанра на пиесата. За историческа пиеса флагът бил червен, за комедия – бял, а черен за трагедия.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени