Приключи 94-тата церемония по връчването на наградите "Оскар". Най-добър актьор стана Уил Смит за "Методът Уилямс"

Малко преди да бъде награден, Смит удари шамар на Крис Рок, а след това използва и груб език срещу него

Уил Смит
Уил Смит Източник: Etinside

В Лос Анджелис приключи 94-тата церемония по връчването на наградите "Оскар". Стауетката за най-добър филм отиде при "КОДА: Дете на глухи родители". За най-добра актриса беше определена Джесика Частейн, за ролята си в "Очите на Тами Фей".

 

Най-добър актьор стана Уил Смит за "Методът Уилямс". Малко преди да бъде награден, Смит удари шамар на Крис Рок, а след това използва и груб език срещу него. Рок представяше категория и се пошегува с прическата на съпругата на Смит.

 

След като прие Оскар-а Уил Смит се извини за поведението си. За най-добър режисьор статуетка грабна Джейн Кампиън ("Силата на кучето"). За най-добра поддържаща роля беше отличена Ариана ДеБоуз за участието й в "Уестсайдска история".

 

В същата категория при мъжете е отличен Трой Коцур за филма "КОДА: Дете на глухи родители". Кенет Брана спечели наградата за най-добър оригинален сценарии.

 

А научнофантастичният епос "Дюн", който е с 10 номинации, вече спечели 6 от тях в категориите "монтаж", "визуални ефекти", "кинематография". А за най-добър анимационен филм беше определен "Енканто". С минута мълчание бяха почетени жертвите на войната в Украйна.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени