Продадоха картина от 1520 г. за 2,8 млн. евро на търг

Предварителната оценка на картината "Ангел в жълта туника" е била от 600 до 800 евро

"Ангел в жълта туника"
"Ангел в жълта туника" Източник: "Artpaugée"
Картина с ангел, нарисувана през 1520 година, беше продадена за 2,8 милиона евро на търг в Тулуза, за изненада на притежателите, предаде БТА. Творбата е от немския художник Бернхарт Щригел (1460-1528). Тя е била затрупана от други картини върху легло в апартамент в Тулуза.
 
Собствениците са поискали оценка, когато е правена инвентаризация на имуществото за задачите на застраховка. Тя е била в чудесно положение за петвековно произведение.
 
Купувачът е поискал да остане неизвестен. Предварителната оценка на картината "Ангел в жълта туника" е била от 600 до 800 евро. Тя е детайл от олтар и второто крило е закупено от Лувъра в Абу Даби. Къде е централната част, не е известно.
 
Картината се е предавала в фамилията, което даже я наричало "Ангел-хранител на фамилията". Те са знаели, че е скъпа, само че не и чак толкова.
 
Първата диря от творбата във Франция е от 1816 година, когато са разграничени детайлите и. Бернхарт Щригел е портретист на император Максимилиан Първи (1459-1519).

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени