РЕМ Пловдив показва детска изложба на кукерски маски и рисунки

На 30 март ще бъдат обявени имената на децата, събрали най-много гласове за първо, второ и трето място

Творбите са в Регионален етнографски музей – Пловдив до 28 март 2021 г.
Творбите са в Регионален етнографски музей – Пловдив до 28 март 2021 г. Източник: Община Пловдив

Регионален етнографски музей – Пловдив представя детска изложба на кукерски маски и рисунки на тема "Какво най-много ме впечатли в музея", изработени по време на "Месец на децата в музеите на Пловдив", съобщават от общинската администрация.


През изминалия месец февруари децата, които посетиха РЕМ – Пловдив, имаха възможността да се забавляват с най-различни занимания, които бяха подготвени за тях. Интересна както за малките посетители, така и за техните родители бе играта "Открий експоната", решаваха кръстословици на различни теми, попълваха работни листове на етнографска тематика, оцветяваха носии, подреждаха пъзел. Сега дойде време да бъдат показани и прекрасните рисунки на тема "Какво най-много ме впечатли в музея" и страховитите кукерски маски, които децата изработиха по време на инициативата на Община Пловдив "Месец на децата в музеите на Пловдив".

 


Творбите са в Регионален етнографски музей – Пловдив до 28 март 2021 г. За тях може да се гласува, като на 30 март 2021 г. ще бъдат обявени имената на децата, събрали най-много гласове за първо, второ и трето място. Ще има и две поощрителни награди.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени