Режисьорът Андрей Звягинцев е в изкуствена кома заради COVID-19

Режисьорът се разболял в началото на юли, от септември е на лечение в Германия

Андрей Звягинцев
Андрей Звягинцев Източник: ВКонтакте

Андрей Звягинцев, двукратно номиниран за "Оскар" за чуждестранен филм, е в изкуствена кома заради тежко протичане на Ковид, съобщиха руските медии.

 

Кинорежисьорът се е разболял още в началото на юли, а от 12 септември е на лечение в Германия с 92% поражения върху белите дробове, информира "Площад Славейков". Положението му било толкова тежко, че се наложило да бъде поставен на апарат за изкуствено дишане, а впоследствие да бъде вкаран в изкуствена кома.

 

Късно снощи, 16 септември, бившата му съпруга Инна Мишукова е заявила пред изданието "Вечерна Москва", че вече има положителна динамика, макар и съвсем слаба, в развитието на състоянието му и медиците планират скоро да го изкарат от комата.

 

Според германските специалисти, авторът на "Левиатан" и "Нелюбов" при добро развитие на обстоятелствата ще се лекува още поне два-три месеца в болница, а към работа би могъл да се завърне не по-рано от средата на 2022 г.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени