Ричард Клайдерман с концерти в София и Пловдив

Френският пианист пристига у нас в края на май

Ричард Клайдерман в Пловдив
Ричард Клайдерман в Пловдив Източник: Кантус фирмус

Ричард Клайдерман идва в България за първите си сценични изяви след принудителна пауза, продължила повече от година заради пандемията. В края на май френският пианист ще гостува в София и Пловдив за концерти с оркестъра на "Класик ФМ", съобщиха организаторите от "Кантус фирмус". На 29 май звездата ще свири за първи път в Града на тепетата в зала "Колодрум", а в столицата - на 31 май, в зала 1 на НДК.

"Здравей, България! Много съм развълнуван, че ще свиря отново за Вас", възкликна Клайдерман в специално обръщение към българските си почитатели. Той подготвя специално шоу със селекция от любими хитове, нови композиции и аранжименти на класически творби.

 

Изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман започва през 1976 г., когато продуцентът Оливие Тусен търси млад пианист за записа на нова пиеса - "Балада за Аделин". В лицето на никому неизвестния тогава Филип Паже - рожденото име на пианиста, Тусен открива големия талант, превърнал се в звезда от световна величина. "Балада за Аделин" е продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на рекордите на Гинес. Тя е последвана от множество албуми с хитови изпълнения на авторски мелодии и аранжименти, които му донасят огромна популярност като създател на стила New Romantic.

 

Повече от 40 години животът на Ричард Клайдерман е един безкраен низ от концерти и пътувания по света. До март 2020 г., когато заради световния локдаун, подобно на много други музиканти по света, той е принуден да замени сцената с онлайн изяви в домашна обстановка и активна работа в звукозаписното студио.

 

Билети за двата концерта на Ричард Клайдерман са налични за онлайн продажба от 21 април на TicketsBG.com, и Epay Go - линкове за София и Пловдив. От следващата седмица ще стартира и продажбата в Билетния център на НДК в София, както и в Пловдив на следните каси: Билетен център пл. "Стефан Стамболов" №1 (пред община Пловдив), билетна каса на Античен театър, ул. "Цар Ивайло" №2, Туристически информационен център, ул. "Райко Даскалов" №1 (на пл. "Римски стадион").

Още от "Култура"

Последни новини

Най-четени