Сатеричният театър в София представя за първи път "Експлозивна комедия за Големия взрив"

Постановката ще се играе на 6 февруари

"Експлозивна комедия за Големия взрив"
"Експлозивна комедия за Големия взрив" Източник: Антон Даскалов
"Експлозивна комедия за Големия взрив" е името на постановката, която ще се играе за първи път на 6 февруари на сцената на Сатиричния театър в София. Пиесата не е поставяна досега на сцена.
 
Александър Секулов е авторът на текста на "Експлозивна комедия за Големия взрив", а на сцената на Сатиричния театър я поставя проф. Пламен Марков. Пламен Марков и Александър Секулов досега не са работили заедно, а режисьорът казва, че е открил в пиесата автентичен хумор, какъвто рядко се среща в последните години. 
 
"Хубаво е да се поставят български и национални текстове, защото националният театър се гради основно на тези текстове. Текстът не е поставян, авторът ми го предложи, аз го харесах, аз го предложих на Сатиричния театър. Най-важното е, че ми хареса текста и ми хареса темата и ми се струва, че Александър Секулов през последните години има много добри попадения в областта на драматургията", каза за БНР Пламен Марков.
 
Албена Павлова, Стела Ганчева, Асен Мутафчиев, Михаил Сървански, Кирил Бояджиев, Теодор Елмазов и Иван Панев са сред актьорите, които ще видим на голямата сцена на Сатиричния театър. Сценографията и костюмите са дело на Мира Каланова, а музиката – на Калин Николов. 

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени