Silk Sonik, Оливия Родриго, Джон Батист и Foo Fighters спечелиха музикалните награди "Грами"

Foo Fighters спечелиха и трите награди "Грами", за които бяха номинирани

Silk Sonic
Silk Sonic Източник: Twitter

"Leave the Door Open" на Silk Sonic спечели наградата за песен на годината на наградите "Грами". Дуото Бруно Марс и Андерсън Паак изпълниха песента на откриването на церемонията и се завърнаха минути по-късно, за да приемат трофея си. "Заради вас, хора, аз и Анди ще пеем тази песен завинаги", каза Марс. Оливия Родриго получи наградата за най-добър нов изпълнител. 

 

Джон Батист, който беше и тазгодишния водещ на церемония спечели приза за албум на годината за "We Are". Това беше може би на оспорваната категорията - сред номинираните албуми бяха "Happier Than Ever" на Били Айлиш, "Love for Sale" на Тони Бенет и Лейди Гага, "Sour" на Оливия Родриго и "Evermore" на Тейлър Суифт.

 

Джон Батист
Джон Батист Източник: Twitter

Foo Fighters спечелиха и трите награди "Грами", за които бяха номинирани - за най-добър рок албум, най-добро рок изпълнение и най-добра рок песен. Преди малко повече от седмица барабанистът на рок групата Тейлър Хокинс почина внезапно. Никой от бандата не присъства на церемонията, въпреки че по време на телевизионната гала вечер се очакваше да бъде отдадена почит на 50-годишния Хокинс. 

 

Foo Fighters спечелиха и трите награди
Foo Fighters спечелиха и трите награди "Грами" за които бяха номинирани Източник: Twitter

Най-високите отличия в областта на музиката трябваше да се проведат през януари, но бяха отложени заради рязкото увеличаване на случаите на ковид. Освен това бяха преместени от Лос Анджелис в Лас Вегас. Хиляди зрители препълниха залата, за разлика от миналата та година, когато събитието се проведе на открито и бе с малобройна публика.

 

Близо 22 000 песни и албуми бяха представени тази година пред Музикалната академия. Това доведе до разширяване на обичайно късите списъци в основните категории – от 8 на 10 номинирани.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени