Слави Томов представя "Жената без сянка" на Хуго фон Хофманстал

"Да откриваш пътя си сам, подобно на змията по земята и на ястреба в небето, е блаженство, но любовта е нещо повече", казва Хофманстал

"Жената без сянка"
"Жената без сянка" Източник: Община Бургас

Слави Томов представя "Жената без сянка" на Хуго фон Хофманстал на 29 април, четвъртък, от 18.00 ч., в Дом на писателя, съобщават от Община Бургас. С "Жената без сянка" (1919) австрийският поет, драматург и либретист Хуго Фон Хомфманстал (1874-1929) ни въвежда в един приказен свят на духове, феи, вълшебни животни, крале и хора, в който цветовете на Ориента блестят със словесната изящност на виенския модернизъм.


Сянката на жената е символ на незаченатите и неродените деца. През нейния образ започват да никнат въпроси за женствеността и майчинството, за отхвърлената бременност и желания аборт. Именно сянката е онова напрегнато поле, в което се сблъскват, оспорват и преобразуват страстите и копнежите на две семейни двойки, поставени пред изпитанията на съвместността.


"Да откриваш пътя си сам, подобно на змията по земята и на ястреба в небето, е блаженство, но любовта е нещо повече" – казва Хофманстал и това може да бъде един добър кратък израз на книгата.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени