Стартира деветото издание на Джаз форум Стара Загора

Фестивалната програма е в три поредни дни, като изключителен акцент тази година се поставя на българския джаз

Джаз форум Стара Загора
Джаз форум Стара Загора Източник: Община Стара Загора

Утре (10 юни) от 19.00 часа ще бъде дадено началото на деветия Джаз форум Стара Загора, съобщават от местната администрация. Събитието по традиция се провежда на Античната улица, но при дъжд ще се състои в обновената зала на Културен център "Стара Загора".


Фестивалната програма е в три поредни дни, като изключителен акцент тази година се поставя на българския джаз. Ще звучат нови, непредставяни на сцена проекти на най-добрите ни музиканти. Те са създадени през последната година, когато сцените и живата публика бяха ограничени.


Джаз форум Стара Загора се организира от Община Стара Загора и фондация "Джазтет". Началото бе поставено през 2012 г. Фестивалът представя новите тенденции в развитието на жанра и среща старозагорската публика с редица световноизвестни музиканти като Кърт Розенвинкел, Джери Бергонци, Камий Берто, Жерар Презенцер, Хуан Гарсия Херерос, Ерик Влуиманс и много други.


Допълнителна информация за събитията и участниците в тях ще откриете на официалния сайт на фестивала http://jazzforumsz.com/jazzforum/  и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/JazzForumStaraZagora

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени