Студенти, приятели и колеги се простиха с Марин Бодаков

Марин Бодаков почина на 8 септември, едва навършил 50 години

Прощаване с Марин Бодаков
Прощаване с Марин Бодаков Източник: Facebook/Владимир Христовски

Стотици хора се простиха с поета, журналист и преподавател Марин Бодаков. Поклонението беше в църквата "Свети Седмочисленици" в София, а опашката от дошлите да се сбогуват с него стигаше чак до края на градинката отпред. Сред тях имаше и много негови студенти, за които той беше не само преподавател, но и приятел. Марин Бодаков почина на 8 септември, едва навършил 50 години.

 

Университетският преподавател доц. Ефрем Ефремов и негов колега коментира пред Dnes.bg, че Бодаков ще липсва във Факултета по журналистика и масова комуникация. "Ще го запомня като изключително светъл човек, много прекрасен колега. По характер- изключителен добряк. С огромно внимание към студентите, което е много ценно. Нямаше студент, който да не отиде по какъвто и да е повод при него и той да не откликне към него. Няма да коментирам достойнствата му на поет, които са безспорни, нито достойнствата му на литературен критик", каза той и подчерта, че Бодаков много е обичал студентите си, както и те него и именно затова и днес пред храма чакат и част от тях да се простят с него.

За Манол Пейков, също от ИК "Жанет 45", Марин е на първо място приятел. "Марин беше много добър приятел, много обран човек, много дискретен. На пръв поглед много колеблив, в същото време много твърд отвътре, много непоколебим като ценности и посока. Това е абсолютно рядка и шеметна комбинация от качества, която го правеше това, което е", сподели Пейков.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени