Тъмнокожи елфи, хобити и джуджета в новия сериал "Властелинът на пръстените"

Исмаел Круз Кордова ще бъде първият тъмнокож актьор в историята, който ще изиграе елф от вселената на Толкин

Кадър от сериала "Властелинът на пръстените"
Кадър от сериала "Властелинът на пръстените" Източник: Pixabay
В новия телевизионен сериал "Властелинът на пръстените" ще има тъмнокожи елфи,  хобити и джуджета. Пуерториканският актьор Исмаел Круз Кордова е в ролята на елфа Арондир. Плакатът за сериала на "Амазон" беше публикуван за първи път от списание "Венити феър", съобщава БГНЕС.
 
Оттам отбелязаха, че Кордова ще бъде първият тъмнокож актьор в историята, който ще изиграе елф от вселената на Толкин. Според сюжета героят му е влюбен в лечителка. По-рано беше съобщено, че в сериала ще се появи и тъмнокож хобит. Той ще бъде изигран от британския актьор Лени Хенри. Актрисата София Номвете пък ще играе тъмнокожо джудже принцеса.
 
Много от феновете на романа на Дж. Р. Р. Толкин изразиха недоволство в социалните мрежи във връзка с информацията около сериала и то не само за подбора на актьорите, а и за начина, по който е адаптирана историята от "Властелинът на пръстените". Те обвиняват сценаристите в небрежно отношение към първоизточника, критикувайки това, че светът на Толкин е "неподходящо осъвременен".
 
Продуцентът Линдзи Уебър обаче коментира, че сериалът трябва да отразява съвременния свят, такъв какъвто изглежда, като в него ще има много нови истории и че "Толкин е за всички".
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени