Театър "Кредо" започна юбилейно турне в страната

"Дневникът на един луд"  разказва история за дългия и трънлив жизнен път на един обикновен чиновник от департамента до лудницата

"Дневникът на един луд"
"Дневникът на един луд" Източник: Община Бургас
Театър "Кредо" започна юбилейно турне в страната за отбелязване на 5-та годишнина от създаването на спектакъла "Дневникът на един луд" по Гогол. Турнето се реализира с подкрепата на Национален фонд "Култура" и е част от проекта на театъра "кРЕдоСТРАТ", осъществяващ се по "Едногодишната програма за подкрепа на частни организации в областта на изкуството", 2020.
 
Представлението ще се състои на 11-ти и 12-ти октомври от 19:30 ч. в залата на Кукления театър в Бургас, с участието на Стелиан Радев и гласа на  Димитър Несторов, съобщават от Община Бургас. Сценарий и режисура Нина Димитрова. Сценография и костюми Нина Димитрова и Васил Василев – Зуека.
 
"Дневникът на един луд"  разказва история за дългия и трънлив жизнен път на един обикновен чиновник от департамента до лудницата. История за силата на човешкото въображение и за мечти, които могат да превърнат една лудница в кралство, а един чиновник – в испански крал. История за един луд романтик-художник, повел битка със света на отцепродавците и богопредателите, за да бъде оценен като личност. История за лудостта като начин да се възвърне и защити човешкото достойнство в свят, където парите могат всичко.
 
Спектакълът е с награда  от Международния театрален фестивал "БГМОТ" Габрово, с номинация за "ИКАР 2016" на Съюза на артистите в България за актьорски дебют и "АСКЕЕР 2016" за изгряваща звезда. Цена на билета: 15 лева. Билетите се продават на касата на театъра и  каса"Часовника". 

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени