Украинската група "Kalush Orchestra" спечели Евровизия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства победата на украинската група

Украйна спечели Евровизия
Украйна спечели Евровизия Източник: ЕРА

Украйна стана големият победител на "Евровизия 2022". Групата "Kalush Orchestra" беше фаворит на букмейкърите за спечелване на тазгодишното издание на историческия певчески конкурс с песента си "Стефания". Изпълнението беше високо оценено по време на първия полуфинал.

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства победата на украинската група "Kalush Orchestra" на "Евровизия". "Нашият кураж впечатлява света, нашата музика покорява Европа! Следващата година Украйна ще бъде домакин на песенния конкурс "Евровизия", заяви Зеленски в онлайн послание.

 

 

Победителите в "Евровизия" по традиция получават домакинството на събитието за следващата година и Украйна се надява, че ще бъде в състояние да направи това през 2023 г. Страната за трети път спечели конкурса, който тази година се проведе на фона на войната в Украйна.

 

"Благодаря на "Kalush Orchestra" за тази победа и на всички, които дадоха гласовете си за нас! Сигурен съм, че звукът на победата в битката с врага не е далеч", каза Зеленски.

 

Той заяви, че Украйна "ще направи всичко по силите си", за да бъде домакин на "Евровизия" догодина в Мариупол. "Украински Мариупол", подчерта Зеленски и добави: "свободен, мирен, възстановен!".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени