Васко Кръпката: Щом хората допускат да ги възпитава чалгата, сега да чакат и да ги управлява чалгата

Това, че чалгарите мощно влизат в политиката означава, че вече на музикалната сцена няма какви бели да свършат, добавя той

Васко Кръпката
Васко Кръпката Източник: Rockthenight.eu

”Щом хората допускат да ги възпитава чалгата, сега да си допускат да ги управлява чалгата. Аз съм от друг свят, аз живея в една друга България, която съществува", коментира Васко Кръпката пред БГНЕС. Той е убеден, че пътят към промяната е безкраен и той е вечна мисия. "Именно за това се пее и в песента "Комунизмът си отива", която звучи актуално и днес, макар този режим да е зад гърба ни.

 

Едно от емблематичните лица на демократичните промени критикува остро победителите на изборите. Следизборната ситуация се оказа, че дъно няма. Оказа се, че едни хора, които викаха "мутри вън", излязоха по-големи мутри. На мен винаги ми е било ясно, но явно хората трябва да се опарят", каза още  рокаджията Васил Георгиев – Васко Кръпката, коментирайки резултатите от провелите се на 11 юли парламентарни избори.

 

Според музиканта голяма част от хората са гласували с очакване "някой да им оправи живота, някой да им пусне нещо от небето и понеже това няма да се случи, те ще бъдат разочаровани".

 

"А това, че чалгарите мощно влизат в политиката означава, че вече на музикалната сцена няма какви бели да свършат, те свършиха каквото можаха, изкривиха мисленето на доста хора със своите послания в най-гледаното време и сега отиват в политиката", коментира Васко Кръпката. По думите му, положителното в случая може и да дойде, защото "колкото по-нагоре се издигат, от толкова по-отвисоко ще паднат".

 

"Продължавам да си мечтая за една България, която да не се управлява от ченгета, комунисти и чалгари, но явно пътят е дълъг и хората трябва да се опарят, защото демокрацията е това, което си избере народът", заяви рокаджията и добави, че е живял по времето на Тодор Живков, Жан Виденов, Луканов и всичките ги е преживял и обеща да преживее и сегашните, цитирайки словата на Левски, който казва, че времето е в нас. Както и досега и този период е възпят в новата песен на музикантът - "К’во става бе, хора?", в която кулминацията е "чалга възпитава, чалга управлява".

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени