Започва ремонт на сградата на ямболската художествената галерия "Жорж Папазов"

Очаква се същинските строителни дейности да започнат през следващата седмица

Художествена галерия Жорж Папазов - Ямбол
Художествена галерия Жорж Папазов - Ямбол Източник: БНР
В Ямбол започва ремонт на сградата на художествената галерия "Жорж Папазов". По оперативната програма "Региони в растеж" са осигурени близо  4,3 млн. лева.
 
Изнасянето на фонда на галерията продължи  почти месец, а докато траят ремонтните дейности, той ще се съхранява в част от сградата на ОУ "Христо Смирненски" в Ямбол, съобщава БНР. Организирането на събития и изложби няма да бъде преустановено, посочи директорът Петко Йорданов. Предвижда се дейността  да се осъществява в другата ямболска галерия - "Кирил Кръстев", и в някои от съседните градове.
 
Ремонтът  включва дейности по цялостното модернизиране на сградата и облагородяване на прилежащото дворно пространство, уточни Петко Йорданов:
 
"Включва фасадата, прилежащата територия, фондохранилищата, включва експозиционните зали и прилежащите към тях вътрешни пространства". 
 
Очаква се същинските строителни дейности да започнат през следващата седмица, а крайният срок за тяхното приключване е в средата на 2023 година.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени