Започва юбилейният 25-ти международен фестивал "София филм фест"

Сред най важните гости на самото издание на "София филм фест" е финландският режисьор Йети Курасмаки

"София филм фест"
"София филм фест" Източник: "София филм фест"

Есенното издание на "София филм фест" започва днес. Юбилейният 25-и международен фестивал ще предложи на зрителите много премиери и срещи на живо със специални гости, които пристигат лично в София, за да представят своите филми. 


Официалното откриване е на открито на територията на София  в Южният парк до музея "Земята и хората" с българската премиера на лентата "Брайтън 4", най новият филм на грузинския режисьор Леванко Глашвили, който лично ще дойде в София, за да представи творбата си.


"Програмата на този фестивал ще включва не само нови филми, но ние се връщаме и към някои знакови теми на фестивала като участват в програмата филми, носители на наградата на София. В програмата ще участват  и режисьори, които фестивала е представил за първи път в България", разказва пред БНТ директорът на фестивала Стефан Китанов


Сред най важните гости на самото издание на "София филм фест" е финландският режисьор Йети Курасмаки, който ще получи наградата на София на столичната община за своя принос към изкуството на киното.  "София филм фест" ще продължи до края на месеца.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени