"Жените наистина плачат" бе представен на Виенале

В десетдневната програма на международния кинофестивал са включени 240 филма от цял свят

Виенският филмов фестивал Виенале
Виенският филмов фестивал Виенале Източник: Vienna-insight
Копродукцията на България и Франция "Жените наистина плачат", чиято световна премиера бе на кинофестивала в Кан, бе представен снощи на международния кинофестивал във Виена, Австрия.
 
Във филма на сценаристките и режисьорки Мина Милева и Весела Казакова участват Мария Бакалова в ролята на жена, заразена с ХИВ, сблъскваща се с дискриминация в България, както и Весела Казакова, Биляна Казакова, Катя Казакова, Ралица Стоянова, Йосиф Сърчаджиев, Росица Гевренова и Сиана Георгиева.
 
"Казакова и Милева създават остра социална критика, която оставя пространство и за саркастична комедия и топлина", пише кинокритичката Ела Битенкур в представянето на продукцията, публикувано на сайта на кинофестивала.
 
"Виенале 2021" започна в четвъртък в реновираното "Гартенбаукино" в австрийската столица с прожекция на филма на Одри Диван "Събитието", който спечели "Златен лъв" във Венеция и голямата награда на "Синелибри" в София.
 
В десетдневната програма на международния кинофестивал са включени 240 филма от цял свят.
 
Известният американски актьор Мат Дилън е сред звездните гости на Виенале. Той представя във Виена филма "Land of dreams" заедно с режисьорката Ширин Нешат.


 

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени