"Златен лъв" за Джейми Лий Къртис

Наградата е за цялостната й кариера и беше връчена на Международния филмов фестивал във Венеция

Джейми Лий Къртис
Джейми Лий Къртис Източник: Instagram

Американската актриса Джейми Лий Къртис, изиграла култови роли в "Хелоуин" и "Риба, наречена Уанда", бе отличена с почетния Златен лъв за цялостната й кариера на Международния филмов фестивал във Венеция. Церемонията по награждаването се състоя в сряда вечерта.

 

В словото си актрисата спомена родителите си - актьора Тони Къртис и актрисата Джанет Лий, и отбеляза, че те биха били много горди да я видят на тази сцена с тази награда в ръка.

 

"Усещането за днешната награда е все едно награждавате и родителите ми", каза тя през сълзи. Къртис благодари на режисьора Джон Карпентър и сценаристката Дебра Хил - част от екипа на продукцията "Хелоуин", откъдето е започнала и същинската кариера на актрисата.

 

"Обожавам работата си, обичам екипа на всяка продукция като мое семейство, обожавам всички на снимачната площадка, защото без тях е невъзможно да се създаде филм. Много съм трогната от това творчество взаимодействие. Най-важният момент в актьорския ми живот е срещата с екипа", каза актрисата пред репортери след церемонията.

 

Американската актриса Джейми Лий Къртис е родена на 22 ноември 1958 г. Изиграла е над 80 роли във филми. В допълнение към актьорството, Къртис пише детски книги. 

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени