Звездите от "Хари Потър" се събраха по случай 20-годишнината от излизането на първия филм

Авторката на романите за Хари Потър Дж.К. Роулинг обаче не беше сред присъстващите лично в шоуто

Хари Потър
Хари Потър Източник: Pinterest
Звездите на филмовата поредица за приключенията на Хари Потър Даниъл Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт се събраха отново с други членове на актьорския състав и снимачния екип за специална телевизионна ретроспектива по случай 20-годишнината от излизането на екран на първия филм, предаде Ройтерс.
 
Авторката на романите за Хари Потър Дж.К. Роулинг обаче не беше сред присъстващите лично в шоуто.
 
Роби Колтрейн, изиграл Хагрид, Джейсън Айзъкс (Луциус Малфой), Хелена Бонам Картър (Белатрикс Лестранж), Гари Олдман (Сириус Блек), режисьорът Крис Кълъмбъс и други звезди на осемте филма се присъединиха към бившите деца актьори за предаването "Завръщане в Хогуортс" на снимачната площадка в Лийвсдън, където е заснет първият филм.
 
Специалният епизод ще бъде излъчен на 1 януари по стрийминг платформата HBO Макс.
 
В ретроспективата актьорският състав се завърна към оригиналния декор на училището Хогуортс от първия филм от поредицата "Хари Потър и философският камък", излязъл на екран през ноември 2001 г.
 
Изпълнителят на главната роля Даниъл Радклиф си спомни за смущаващите прически. Ема Уотсън, превъплътила се в образа на Хърмаяни Грейнджър, определи като "неочаквана радост" срещата с останалите.
 
Режисьорът Крис Кълъмбъс нарече декорите за филмите от поредицата "най-голямата площадка за игра в света".
 
32-годишният Даниъл Радклиф е едва на 11 години, когато е избран за ролята на Хари Потър. На срещата на снимачната площадка в Лийвсдън, извън Лондон, актьорът сподели, че винаги ще се радва да говори за филма.
 
"Всяка част от живота ми е свързана с Потър и Лийвсдън. Първата ми целувка е свързана с някого тук, първите ми приятелки бяха тук... Всичко извира някъде от снимачната площадка на Хари Потър", казва Радклиф в откъс от специалния епизод, показан в понеделник.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени