Андрей Ковачев: Путин реши да започне война срещу една суверена държава

Задължително е да се спрат финансови потоци към руската военна машина. Ще бъде търсена отговорност на Путин за всички жертви и щети

Андрей Ковачев
Андрей Ковачев Източник: ПП ГЕРБ

Евродепутатът Андрей Ковачев - ЕНП/ГЕРБ-СДС в "Денят започва" по БНТ:

 

"Путин реши да започне война срещу една суверена държава. Нещо не чувано от Втората св война. ЕС е единен. Бяха наложени първите санкции срещу 555 лица. Днес ще се въведе и следващ етап на санкции.

 

Трябва да сме готови да продължим през този зимен период. Трябва да проверим енергийните ни източници -  дали имаме газ, дали сме подотвени, ако спрат доставки от руската федерация.

 

Задължително е да се спрат финансови потоци към руската военна машина. В този момент е нужно да демонстрираме пълна солидарност към украинския народ, който изпитва на гърба си агресията на Путин.

 

Трябва да бъдат наложени и нови санкции, а при реципрочни от Русия, Европа да бъде готова дори при негативни последствия върху всеки един. Този пълномащабен конфликт, няма как да няма отражение4 - смята Ковачев.

 

"Европейските институции трябва да имаме сценарий какво ще стане с енергийните доставки и нашата геопилитическа сигурност, защитата на нашето въздушно пространство. НАТО със сигрност има такива сценарии.

 

За съжаление ЕС няма собствени отбранителни сили, ние плащахме такса защита на САЩ. Това е наша отговорност да модернизираме нашите военни части, за да сме готови.

 

Ще бъде търсена отговорност на Путин за всички жертви и щети", убеден е евродепутатът.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени