Адвокат Станев: БСП се възхищава от престъпленията на БКП

Станислав Станев се обръща към Iratxe García Pérez, председател на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент

Адвокат Станислав Станев
Адвокат Станислав Станев

В своя фейсбук профил адвокат Станислав Станев пише отворена писмо до председателя на групата на социалистите и демократите в ЕП. Ето и целият пост на Станев:

На вниманието на Iratxe García Pérez, Обръщам се към Вас в качеството ви на председател на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент. Част от Вашата група са депутатите от Българската социалистическа партия. Наименованието на тази партия може би внушава, че тя е представител на леви, проевропейски социалдемократи. Това е огромна заблуда. Тази българска партия не просто е наследник на Българската КОМУНИСТИЧЕСКА партия, тя се възхищава от това свое наследство и се гордее с него. Ярък пример за естеството на Българската комунистическа партия е датата 16 април 1925 година. Два дни преди тази дата българските комунисти по заповед от Москва убиват един офицер пред очите на внучката му. Те знаят, че погребението му ще послужи като примамка и взривяват християнски храм, в който опечалените са се събрали да изпратят офицера.
Под руините на храма загиват повече от 100 човека, а много повече са ранените. 96 години по-късно депутати от Българския парламент направиха опит да почетат жертвите на този безбожен акт. Представителите на Българската социалистическа партия отказаха да изкажат уважение към невинните жертви на комунистическия атентат, а демонстративно напуснаха пленарната зала.

 

Прилагам видеоклип. Уважаема Iratxe García Pérez партията, която излъчи своите депутати във Вашата парламентарна група не се гордее с емблематични български социалдемократи като Кръстьо Пастухов (жестоко убит в затвора); тя никога не е почела нито него, нито паметта на другите социалдемократи. За сметка на това всяка година БСП почитат тези, които заповядаха убийството не само на Пастухов, но и на много други хора с ляво мислене, които са гордост не само за България, но за целия цивилизован свят. В България имаме една метафора „змия в пазвата“. Мисля, че в случая съвсем спокойно мога да кажа, че S&D Group държи змия в пазвата си. Змия, която ако може, ще загърби европейските ценности и ще застане под кървавото знаме на тези, които почти половин век тероризираха половин Европа. Знам, че няма да получа отговор на това свое писмо; знам, че ще замълчите, за да прикриете позора на своите съпартийци. Аз обаче като европейски гражданин, който се страхува от това, което носи лъжата и вярва в доброто, се чувствам длъжен да Ви кажа истината. С уважение, Станислав Станев".


Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени