Адвокат Станислав Станев към щатския Конгрес: Полина Паунова от "Свободна Европа" проявява ехидна агресия към жертвите на т.н. "Народен съд"

Той наруши срамното мълчание на българските публични фигури , партии и НПО

Адвокат Станислав Станев
Адвокат Станислав Станев
Адвокат Станислав Станев от Пловдив наруши срамното мълчание на българските публични фигури, партии и НПО относно гаврата, която служител на "Свободна Европа", финансирана от Конгреса на САЩ, си позволи преди няколко дни. Става дума за крайно скандален и отвратителен статус на Полина Паунова, журналист в българската секция на "Свободна ЕВропа".

Ето какво пише доблестният адвокат Станев:
На вниманието на 
Конгреса на САЩ,
Американската агенция за глобални медии
Посолство на САЩ в София
Радио "Свободна Европа"
 
Уважаеми дами и господа,
Обръщам се към Вас, тъй като имам опасения, че в българската редакция "Свободна Европа" има хора, за които уважението към демокрацията и върховенството на закона не просто  не са приоритет, а са враг, с който те се борят.
На снимката е публикация във Фейсбук на представителя на "Свободна Европа" за България. Дамата проявява ехидна агресия към жертвите на т. нар. "Народен съд". 
В България този "съд" не е прилагал правото и не наказал виновни, Той е организирал избиването на инакомислещи – както образовани и интелигентни, така и хора, които не са имали тези качества. Избил е невинни, които не са били удобни, а техните наследници са останали без права и са наричани бивши хора.
Шегите с жертвите на "народния съд" са същата проява на жестокост, както и шеги с жертвите на Хитлер, Сталин, на Ким Ир Сен, Пол Пот и т.н. Не мога да приема тези шеги като проява на чувство за хумор. По-скоро ги намирам за ехидна заплаха от страна на журналист, който, вземайки заплата от "Свободна Европа" не крие своите политически позиции и в тази връзка сатанизира едни хора, а удобно забравя за скандалната философия на други. 
Към настоящия момент човекът, който заема поста вътрешен министър демонстрира вулгарно неуважение към различните. За него те са "бивши хора" - така, както Сталин и неговите убийци са възприемали инакомислещите. Липсата на критичност от страна на "Свободна Европа" към тези послания и симпатията, която се излъчва към този човек, кара нас, демократите, които не сме част от политическите емоции и борби, да се притесняваме. Притесняваме се не само за себе си, но и за това, което може да се случи на България, на закона и на демокрацията ако хора като този министър и мълчаливо или явно подкрепящите го медии получат властта.    
Радио Свободна Европа се финансира от данъкоплатците на Съединените американски щати и неговата цел би следвало да бъде хората в Европа (в конкретния случай – в България) да получават достъп до истинска, адекватна и безпристрастна информация. Тя може да бъде такава, когато е поднесена от журналисти, за които свободата е най-висше благо, а диктатурата и насилието – фундаментален враг. Такова впечатление беше създадено у нас, които живяхме през комунизма и рискувайки тоталитарния режим да ни накаже, тайно слушахме "Свободна Европа" с надеждата да не просто да чуем истината, но да се докоснем до света на свободата.
В моята държава, която има огромен проблем със свободата на словото, тъй като много престъпници са си закупили симпатията на медиите. Намирам за скандално знаковите лица на медия, която се финансира от бюджета на САЩ, да проявяват симпатия към тези, които изнасилваха и екзекутираха демокрацията и които станаха причина моята Родина да бъде в робство за повече от 45 години.
Надявам се, че тази жестока шега, която много хора възприемат като симпатия към комунизма, не изразява мнението на народа и правителството на САЩ.
 
 
С уважение,
адв. Станислав Станев
доктор по международно право и международни отношения
без ангажимент към и с политически партии


Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени