Ако изборите са днес, ГЕРБ бие с 23,8 %, сочи проучване на Центъра за анализ и маркетинг

Изследването е проведено в периода 14-21 май

Резултатът от изборите на 11 юли ще повтори този от вота на 4 април и в новото Народно събрание ще влязат същите 6 партии. Това сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг.  

 

ГЕРБ остава първа политическа сила с 23.8% от гласовете на хората, за "Има такъв народ" биха гласували 20.9 на сто, БСП са трети с 18 процента, Демократична България с 11,4 %, ДПС с 10,5 % и "Изправи се! Мутри вън!" с 4,4 %. Патриотичните организации са тествани поотделно и затова коалиция между ВМРО и НФСБ би събрала 3,2 %, а Воля - 0,5 %.

 

Според социолога Петър Живков от Центъра за анализи и маркетинг дори и обединени, както ще се явят на изборите трите организации под името "Българските патриоти", пак няма да прескочат 4-процентната бариера. Това не е съвсем коректно заключение, защото както се вижда от таблицата, патриотите ще се явят на тези избори в разширен състав като коалиция "Българските патриоти", от която вече част е и ПП Воля на Веселин Марешки, а с отчитане на статистическата грешка, както и все още незапочналата кампания, подобен извод не е съвсем в съгласие с електоралната логика.

"Развръзката на изборите тепърва предстои и резултатът на изборите зависи от това какво тепърва ще се случи в оставащия период до изборите, като тук се има предвид както поведението на политическите партии, така също и действията на служебното правителство", коментира Петър Живков.

Изследването е проведено в периода 14-21 май и е реализирано със собствени средства на Центъра за анализи и маркетинг.

Проучване на Центъра за анализ и маркетинг
Проучване на Центъра за анализ и маркетинг Източник: ЦАМ



Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени