Акцията на "Възраждане" в услуга на Митрофанова?

Какво изобщо прави тя у нас все още след всичките й издънки, пита Живка Кехайова

Протестиращи от ПП "Възраждане"
Протестиращи от ПП "Възраждане" Източник: Zonanews

Живка Кехайова
Zarata.info

 

Днес посланикът на Русия Елеонора Митрофанова в България използва т.н. протест на "Възраждане" за груба руска пропаганда, разбира се за вътрешно ползване в Русия:
"Народът на България не подкрепя нито реториката, нито действията на своето правителство по отношение на специалната операция в Украйна", каза още Митрофанова в ефира на тв канала "Россия 24".

 

Тя отбеляза, че в големи градове на България, включително Варна и София, е имало антинатовски акции в подкрепа на Русия в момента на посещението на шефа на Пентагона Лойд Остин.

 

Това буди поне няколко въпроса:

  • Акцията на "Възраждане" в услуга на Митрофанова ли беше?
  • Ще се самосезира ли и ще разследва ли прокуратурата евентуални връзки между руското посолство у нас и "Възраждане" по време на агресия на Русия срещу суверенна държава?
  • Кой и къде е избрал специално деня на провеждане на въпросния "протест"?
  • Каква е позицията на правителството по повод въпросното изказване и удобното за руското посолство мероприятие на "Възраждане"?
  • Кой от политиците ни ще обясни на Митрофанова (какво изобщо прави тя у нас все още след всичките й издънки?), че за щастие "Възраждане" не са българския народ и това е обида за над 90% от него?
  • Кога путинофилията ще бъде логично и правилно приравнена към пропаганда на античовешки, антицивилизационни и терористични идеи и практики?

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени