Александър Коваленко/ Бесарабски фронт: Клането в Ижевск отвлича вниманието на руснаците от по-голямо клане - "частичната мобилизация"

"Русия има една от най-големите мрежи от неонацистки групи в сравнение с която и да е европейска страна" - казва Коваленко, който от години пише по този въпрос

Руските нацисти обстрелват болници
Руските нацисти обстрелват болници Източник: Twitter

Коваленко: Докато вълна от недоволство от частичната мобилизация заля цяла Русия, с подпалванията на военни комисариати, митинги и дори разстрел на военни комисари, в средно училище № 88 в Ижевск се случи масово убийство.

 

Ученикът Артьом Казанцев облече тениска с червена свастика и застреля 13 души в училище.

И така, от първите минути федералните медии пишат не за горящите военни служби и за убития комисар, а за това, че неофашизмът крачи из Русия и представлява заплаха за едно високо духовно общество. Неофашизъм, спонсориран от Запада и Украйна...

 

Съвпадение ли е? Не мисля!


От няколко години редовно публикувам материали за това, че Русия има една от най-големите мрежи от неонацистки групи в сравнение с която и да е европейска страна. И не просто мрежа от неонацистки неформалисти.

 

Така в продължение на много години близо до Санкт Петербург имаше военен лагер "Партизан", в който се обучаваха членове както на руски, така и на чуждестранни неонацистки и екстремистки движения "Третият път" и "Младите националисти". Самият лагер "Партизан" се контролира от дясноекстремисткото "руско имперско движение".

 

Прави впечатление, че сред "учениците", преминаващи през този лагер, които се обучават на боравене с оръжие, експлозиви, ръкопашен бой, има и шведи и финландци, които също са присъединени към руските незаконни въоръжени формирования, а самото място е било под надзора на... ФСБ!

 

Изглежда парадоксално и дисонансно Русия, която се смята за наследник на СССР и абсолютно изцяло полага върху себе си лаврите на победата над нацизма, култивира и изнася идеите на нацизма в света. Не е парадокс. Русия, като неонацистка държава, обвини Украйна за това по време на пълномащабната си инвазия през 2022 г., като по този начин оправда хибридната окупация на Кримския полуостров и части от Донбас през 2014 г.

 

Също така е важно да се разбере, че контролирайки почти всички неонацистки организации в Русия, ФСБ може да използва ресурса, който имат в ръцете си, за да отклони общественото внимание и да създаде фиктивни маркери.

 

Каква е вероятността Артьом Казанцев да е бил под пълния психологически контрол на своя куратор, който е успял да го убеди да отиде и да извърши убийство в училището. Вчера, днес, утре, няма значение. Важното е да е точно тогава, когато е необходимо да се създаде желаният психологически ефект в обществото. На свой ред, колко задачи на руската пропаганда наведнъж моментално решава това клане?

 

Няма да се учудя, ако в историята с клането в Ижевск се намери украинска, европейска и американска следа и руснаците бъдат призовани да се обединят пред "кафявата" заплаха. Само че ще призовават тези, които ще бъдат тази заплаха за руснаците на първо място.

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени