Александър Йорданов: "Демократична България" и БСП ще си омешат гащите и ще предизвикат поредната катастрофа на България

В момента те замислят "експертно-програмно" правителство, т.е. опитват се да повторят най-лошото управление в новата българска политическа история

Христо Иванов и Корнелия Нинова
Христо Иванов и Корнелия Нинова Източник: БНТ

От фейсбук профила на евродепутата от ГЕРБ-СДС/ЕНП

"Ще си омешат гащите ДБ и БСП. Натам отиват нещата. Изненадани не трябва да има. Особено пък по-възрастните, които помнят далаверата с правителството на Димитър Попов от 1991-1992 г. Тогава СДС и БСП си омешаха гащите. Направиха го за кратко. Попов ще остане в българската история с призива: "За Бога, братя, не купувайте!". Този призив обясняваше и на най-загубените, че цените на стоките са хвръкнали до небето, а парите никакви ги нямаше в"народонаселението". И с още нещо ще се помни Димитър Попов. Той е съдията, който издава смъртна присъда на младеж извършил"престъплението""припикаване на гроба" на Людмила Живкова, дъщерята на Тодор Живков. Несъмнено този младеж, противник на тоталитарния комунистически режим, е постъпил досущ като вандалите, които през миналата година палеха слама под краката на полицаите и замерваха обществени сгради с мъртва риба и яйца. Тия, миналогодишните вандали, днес са на уважение и почит, някои от тях и депутати станаха, а 26 годишният Тодор Дечев, който се оказва, че има и друго "провинение"– нападение над милиционер, е осъден на смърт и присъдата е изпълнена.
           През 1990-1991 г. България бе докарана до пълна икономическа катастрофа от управляващата тогава БСП. Този период е известен като "Лукановата зима". Премиер бе един от лидерите на БСП – съветският гражданин Андрей Луканов. Хранителните стоки бяха изчезнали от магазините, в бензиностанциите нямаше бензин. Опашката за кофичка кисело мляко стана символ на социалистическото управление. Тогава от БСП ни сервираха идеята за "национално съгласие" и "национално спасение". И изровиха от политическото небитие съдията Димитър Попов. Ръководството на СДС се хвана на социалистическата въдица. Монтира се правителство, в което един до друг се подредиха Иван Костов и Александър Томов, Димитър Луджев и Атанас Папаризов, Иван Пушкаров и Емилия Масларова. Тогава се роди и приказката за "синьочервената мъгла". И вместо недоволството на гражданите да се обърне срещу БСП, то се насочи и срещу СДС. Комунистите обикаляха страната и лъжеха хората, че за високите цени на хранителните стоки и горивата са виновни "сините фашисти". Затова и когато през месец октомври се проведоха парламентарните избори за 36-то народно събрание СДС ги спечели само с 1% преднина пред БСП. Така "експертният" кабинет на Попов съхрани политическата сила на виновниците за националната катастрофа тогава – социалистите. Затова е обяснимо, че днес от БСП искат да приложат същия "спасителен" номер. И не случайно посочват за свой  партньор "Демократична България", защото на"Позитано" 20 са убедени, че това е прокостовистка организация, а те Иван Костов си го броят за свой още от 1991 г. А и политическата биография на Корнелия Нинова им дава основание да мислят, че могат още един път, след 30 години, да извъртят, този път заедно с ДБ, номера с "експертното" правителство на "националното съгласие", така харесван от Иван Костов някога и днес. И как няма да е харесван! 
           Ако сте продавач и сте продали стоката си изгодно, то няма съмнение, че сте доволен. Ако обаче сте купувач и сте купили също изгодно това, което сте търсили – също трябва да си хвърляте капата до небето. Дори и трябва да почерпите. При успешна продажба и покупка обикновено продавачът и купувачът си стискат доволно ръцете, невидим ток на разбирателство протича между тях. 
           В периода 1997-2001 г. правителството на Иван Костов продаде изгодно държавната собственост на купувачи главно от средите на стопанската номенклатура на БСП, както и на кадри на Държавна сигурност. Те бяха доволни и предоволни. И досега никой от тях не се е оплакал, че е бил "прецакан" от продавача. Напротив. Мнозина от тях станаха олигарси и от благодарност дори подкрепят предпочитаната днес от продавача партия – коалицията"Демократична България". Също така няма информация продавачът да е недоволен.  Остава без отговор само един  въпрос: когато продавач и купувач са еднакво или почти еднакво доволни от сделката, когото убедено са си стиснали ръцете в знак на съгласие, възможно ли е след това те да се гледат на кръв и да бъдат неприятели. Не, не е възможно. Затова и не е възможно политиците, които реализираха сделките с номенклатурата на БСП през 90-те години, които настояваха за правителство на "националното съгласие", сега да се представят като противници на БСП и нейната номенклатура. Та затова и казвам, че "Демократична България" и БСП не са политически противници, а по-скоро политически приятели. В зависимост от ситуацията – явно или потайно. Затова и не минава ден, в който взаимно да не се ухажват. В момента те замислят "експертно-програмно" правителство, т.е. опитват се да повторят най-лошото управление в новата българска политическа история. Защото освен правителството на Димитър Попов "експертно-програмни" бяха още две катастрофални за страната ни правителства – това на Любен Беров (1992-1994) и на Пламен Орешарски (2013-2014). По-вредоносно за държавата ни от тях бе само чисто партийното правителство на социалистите с премиер Жан Виденов (1995-1997), когато пък бяха ограбени банките и спестяванията на гражданите. Но общото между всички тези кабинети, претендиращи за "експертност" и с участието на БСП е, че напълниха гушите на бившата комунистическа и ДС номенклатура. 
        Очаквайте същото и сега, ако се случи БСП и ДБ да се прегърнат в името на "националното съгласие" и"спасение". А на снимката разпознавам Димитър Попов, Емилия Масларова, Иван Костов и съпругата му Елена, както и свещеници, за да е "по-свято" делото им. И отново предупреждавам за опасността от  поредно омешване на гащите".

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени